1. Saltar al menu
  2. Saltar al contingut
  3. Saltar al peu

Les il·lustracions i fotografies

 

Les il·lustracions de la novel·la històrica “La llegenda d’Ègara” són obra del fotògraf Jaume Cabús (Terrassa, 1944), que per primera vegada fa pública la seva faceta com a dibuixant i il·lustrador.

Es basen en plànols, imatges i maquetes de ciutats o indrets de cadascuna de les èpoques a través de les quals transcorre la narració. Algunes de les il·lustracions corresponen a llocs reals (la ciutat romana de Barcino, Tàrraco, Roma…), amb l’objectiu de suggerir l’ambient i paisatge d’una època històrica. D’altres són fictícies i representen els espais imaginaris creats per a la novel.la: un poblat iber, un campament romà, una torre de guaita… En aquest cas, les il·lustracions s’inspiren en llocs històrics reals no situats a Terrassa.

El llibre incorpora també una àmplia mostra a tot color de l’obra fotogràfica de Jaume Cabús, especialment en les imatges que apareixen al final dels capítols i que suggereixen ambients, espais o colors de la novel·la. Algunes de les fotografies han estat realitzades expressament per a la novel·la, però la major part corresponen a l’arxiu fotogràfic de Jaume Cabús. 

La fotografia de coberta i algunes imatges interiors són obra de Rafel Casanova/BadiaCasanova.

El disseny i maquetació del llibre ha estat a càrrec dels propis autors.